PHA

SCPG Shopping Plaza

Awards

A' Design Award and Competition 2017

Silver A' Design Award - A' Architecture, Building and Structure Design Award 2016 - 2017

Project Summary

Location: Shenzhen, China

Project area: 128,000 m²

Service: Redevelopment (Façade and Interiors)

SCPG Shopping Plaza is limited by the internal spatial structure problems such as low layer height and moving line design, which hinders the shopping experience. A number of popular brand tenants with special requirements for space are therefore difficult to settle. With the continuous upgrading of consumer demand and adhere to the consumer-oriented , SCPG Shopping Plaza will reform the internal space, façade, external commercial plaza and many other aspects sequentially, thus comprehensively enhance the consumers’ experience, creating a new landmark in the quality of life in Shenzhen.

In this transformation, in order to bring consumers a more modern, more comfortable shopping experience, the internal space structure has been a drastic adjustment, and PHA proposed the first parallel space concept. Concise and streamlined space details in public spaces, designed  with the three-dimensional profile design, lighting to take a streamlined guide to the crowd and SCPG Shopping Plaza logo density spread in key space causing the formation of starlight effect, while increasing the location of the second aisle, using a curved mirror ceiling to increase the sense of space. Underground one layer extends the entire interior design concept, applying white color to enrich space and improve brightness. External pendulum space utilize the characteristics of the arc prominent, which form the natural form of node space in reform design.