PHA

Chongqing Yuelai Area of CIFI GROUP Commercial Project

Project Summary

Location: Chongqing, China

Project area: 327,050 m²

Service: Architecture

The Commercial Project of Chongqing Yuelai Area of CIFI GROUP is located in the important junction port of “the One Belt and One Road” and “Yangtze River Economic Belt”, important strategic port of the Development of Western China and central location of the northern new area of Liangjiang New District in Chongqing. It is the financial center and innovation center in the upper reaches of the Yangtze River and it is an important gateway for the inland area to open to the outside world and a demonstration window for scientific development. Based on the rich natural resources of the mountain city Chongqing, the Project manifests features of Chongqing known as Mountain City and China’s Capital of Fog. The staggered skirt building space and tall and straight-up tower group form a building planning concept in which the buildings are mutually dependent.

Following closely the trend of the rapid growth of track planning and investment with the subway as the core, PHA sticks to innovation development and gives full play to the location advantage that Commercial Project of Chongqing Yuelai District next to Gaoyi subway station. The Project establishes efficient TOD center square with transfer square as the center. The commercial space, the subway, public transport and pedestrian network are effectively organized together, and they are linked to each regional functional streamline so as to thread through city texture, achieve spatial connectivity and convenience and drive the development of the surrounding areas.

Taking the characteristics of Chongqing as a mountain city into consideration, the design of skirt building fully takes advantage of Site Height Difference to create three major high-rise buildings to realize the Multi-First-Floor design strategy as to optimize customer circulation in maximum and enhance the commercial value while satisfying use function. A number of landscape steps and corridors in the block are designed to create a multi-dimensional scene experience commercial street, providing residents of Liangjiang New District and Chongqing with a one-stop new life experience containing life, entertainment, communication, business and leisure.